Overzicht

 • Verderkijker in JSW

  04-03-2013

  JSW, het vakblad voor het basisonderwijs, speciaal onderwijs en opleiding, publiceerde een artikel over Verderkijker. Nieuwsgierig?

  Lees verder
 • Nieuwe opdrachten: wat is een meteoriet?

  04-03-2013

  Op vrijdag 15 februari ontplofte een grote meteoriet boven Tseljabinsk in het Russische Oeralgebied. Wat is een meteoriet eigenlijk? Bekijk snel 2 nieuwe opdrachten.

  Lees verder
 • Geschiedenisopdrachten over gaswinning

  26-02-2013

  Boren of niet boren? Dat is de opdracht op Verderkijker Geschiedenis. De tweede opdracht heet: Blij met gas in de bodem? Bekijk snel de nieuwe opdrachten.

  Lees verder
 • Speciaal voor Valentijnsdag 2 nieuwe opdrachten

  13-02-2013

  Heerlijk toch, verliefd zijn?! Verliefd zijn kan geweldig fijn voelen. Maar wat gebeurt er eigenlijk allemaal met je lijf? En waar komt Valentijnsdag vandaan? Nu op Verderkijker: opdrachten over Valentijnsdag.

  Lees verder
 • Opdracht: water en ijs

  11-02-2013

  Nu beschikbaar via Verderkijker: 2 nieuwe opdrachten over zout en water. Wordt het ijs of toch niet?

  Lees verder
 • Opdracht: aardbeving in Nederland

  11-02-2013

  Nu beschikbaar via Verderkijker: 2 opdrachten over aardbevingen in Nederland naar aanleiding van de beving in Loppersum.

  Lees verder
 • Nieuwe websites zaakvakken

  22-01-2013

  Met trots presenteren wij drie nieuwe websites voor de zaakvakken in het Primair Onderwijs

  Lees verder
 • Actualiteit in het basisonderwijs

  21-01-2013

  Vanaf januari 2013 start ThiemeMeulenhoff een uniek samenwerkingsverband met vier vooraanstaande musea. De educatieve mediaspecialist heeft samen met het NEMO, Rijksmuseum van Oudheden, Tropenmuseum en Naturalis het online platform ‘Verderkijker’ vormgegeven voor de zaakvakken in het basisonderwijs. Leerkrachten vinden hier actueel lesmateriaal voor hun aardrijkskunde-, geschiedenis-, natuur-, techniek- of wetenschapsles, dat aansluit bij de zaakvakmethoden én bij de belevingswereld van leerlingen.

  Lees verder