Maak kennis met Anne Frank

18-04-2013

Geeft u op school ook steeds meer aandacht aan de Tweede Wereldoorlog en Anne Frank in groep 5 en 6? In samenwerking met auteur Janny van der Molen en de Anne Frank Stichting ontwikkelde ThiemeMeulenhoff de online voorleesles ‘Buiten is het oorlog’. Hiermee kunnen uw leerlingen op een aansprekende manier kennis maken met Anne Frank en zich verplaatsen in het leven van een onderduiker.

Online voorleesles
De online voorleesles bestaat uit een filmpje waarin Janny van der Molen op de oude school van Anne Frank voorleest uit haar eigen werk ‘Buiten is het oorlog’. U bekijkt samen met uw leerlingen het filmpje en bespreekt de vragen die erbij horen. De online voorleesles sluit aan op de geschiedenismethode Speurtocht waar in groep 6, hoofdstuk 4 uitgebreid stil wordt gestaan bij bezet Nederland.

Buiten is het oorlog
In het boek ‘Buiten is het oorlog’ beschrijft Janny van der Molen het leven van Anne Frank aan de hand van tien thema’s: lachen, familie, school, oorlog, angst, onderduiken, schrijven, moed houden, verliefd zijn en verraad. Kinderen tussen de 7 en 9 jaar kunnen meeleven met de gebeurtenissen en belevenissen van de Jonge Anne.

Verderkijker
U vindt de online voorleesles ‘Buiten is het oorlog’ op Verderkijker; een kwalitatief hoogwaardige selectie online opdrachten. Deze extra opdrachten sluiten aan op de leeftijd en belevingswereld van uw leerlingen, hun directe omgeving én de actualiteit. U kiest uit dit wekelijks aangevulde aanbod de opdrachten die qua inhoud en werkvorm het beste passen bij uw leerlingen en uw lessen. Zo kijken uw leerlingen snel en eenvoudig nog verder!

Nog geen inlogcode voor Verderkijker? Vraag deze direct aan!

Bekijk de online voorleesles ‘Buiten is het oorlog’  voor groep 5-6
Bekijk de online voorleesles ‘Buiten is het oorlog’ voor groep 7-8

Het boek bestellen
Buiten is het oorlog, Janny van der Molen
Uitgeverij Ploegsma
Tot stand gekomen in samenwerking met de Anne Frank Stichting
Illustraties: Martijn van der Linden
Geschikt voor: 7 - 9 jaar
ISBN: 9789021670447
Prijs: €17,95