Overzicht

 • OBS De Marke wint fotowedstrijd ‘Kruip in de huid van een Romein’!

  14-03-2014

  Met het project ‘Een dak boven je hoofd’ treedt groep zeven van OBS de Marke in de voetsporen van Romeinen. En met succes! De groep wint een bezoek aan het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden dankzij deelname aan de fotowedstrijd ‘Kruip in de huid van een Romein’ van het museum in samenwerking met ThiemeMeulenhoff.

  Lees verder
 • Deel uw favoriete bron en win een Verderkijker-opdracht van uw eigen school!

  25-11-2013

  Wilt u uw eigen actuele opdracht in Verderkijker terugzien? Dat kan!

  Lees verder
 • Kindercollege: Ben jij net zo sterk en stoer als een Romein?

  21-10-2013

  Wilt u uw leerlingen kennis laten maken met de Romeinen?

  Lees verder
 • Fotowedstrijd Romeinen voor het basisonderwijs

  02-09-2013

  Vanaf 1 oktober kunnen basisscholen (groep 5 t/m 8) meedoen met de fotowedstrijd “Kruip in de huid van een Romein”, met meester Jaap uit de boeken van Jacques Vriens. De wedstrijd wordt georganiseerd door het Rijksmuseum van Oudheden en educatieve mediaspecialist ThiemeMeulenhoff en laat leerlingen aan de hand van Romeinse voorwerpen, plekken of gebouwen ontdekken wat er nog Romeins is aan hun eigen omgeving. Prijs voor de winnende klas is een exclusief bezoek aan het Rijksmuseum van Oudheden. De wedstrijd loopt tot en met 31 januari 2014. Meer informatie staat op www.fotowedstrijdromeinen.nl.

  Lees verder
 • Een nieuwe manier van kijken in drie stappen

  01-09-2013

  Kunst roept bij iedereen andere gevoelens op. Kijken naar een voorwerp kan op verschillende manieren en in verschillende tempo’s. In samenwerking met het Tropenmuseum ontwikkelde wij de les ‘Langzaam kijken’, waarmee u stap voor stap uw leerlingen deze bijzondere manier van kijken kunt aanleren.

  Lees verder
 • Gratis! Actualiteit in de les met Verderkijker

  23-04-2013

  Zoekt u regelmatig naar leuke extra opdrachten om verder te kijken dan de neus van uw leerlingen lang is? Maar heeft u hier eigenlijk weinig tijd voor? Met Verderkijker heeft u toegang tot actuele opdrachten om in te zetten in uw lessen aardrijkskunde, geschiedenis of natuur, techniek en wetenschap. U maakt gratis gebruik van Verderkijker bij onze zaakvakkenmethoden De blauwe planeet, Speurtocht en/of NatuNiek.

  Lees verder
 • Maak kennis met Anne Frank

  18-04-2013

  Lees verder
 • Actueel lesmateriaal bij live-beelden vogelnesten

  28-03-2013

  Hoe maken vogels een nest? Komen de eieren uit en wat gebeurt er als de kuikens uit het ei komen? Leerlingen in het basisonderwijs kunnen in de klas live meekijken in acht verschillende vogelnesten en daarbij direct aan de slag met actueel lesmateriaal van ThiemeMeulenhoff en Vogelbescherming Nederland. Dankzij een samenwerking tussen deze educatieve mediaspecialist en de pionier op het gebied van webcams in vogelnesten, kunnen leerkrachten nu nog eenvoudiger actuele gebeurtenissen in de natuur aanbieden in de les.

  Lees verder
 • Gratis informatiemiddag basisonderwijs in Rijksmuseum van Oudheden

  18-03-2013

  Op woensdag 10 april organiseert het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden een gratis informatiemiddag voor leerkrachten uit het basisonderwijs, om kennis te maken met het aanbod van het museum. Nieuw is de Romeinen-wedstrijd met Meester Jaap, die het museum samen met educatieve mediaspecialist ThiemeMeulenhoff ontwikkelde voor groep 5 t/m 8.

  Lees verder
 • Nieuwe opdrachten over uilen

  11-03-2013

  Twee nieuwe opdrachten staan voor u klaar. Dit maal over uilen. De opdrachten zijn In samenwerking met Vogelbescherming Nederland ontwikkeld in het kader van Beleef de Lente Junior.

  Lees verder