De invloed van de zon op de seizoenen
De zon gaat steeds vroeger onder. En het wordt 's morgens ook later licht. Waar is die zon eigenlijk? En wat voor invloed heeft de zon op de seizoenen?
De zon gaat steeds vroeger onder. En het wordt 's morgens ook later licht. Waar is die zon eigenlijk? En wat voor invloed heeft de zon op de seizoenen?
Binnenkort is het weekend van de wetenschap. Wetenschap = alle kennis die er over een onderwerp is. Bijvoorbeeld wetenschap over zwemmen is alles wat mensen weten over zwemmen. Wetenschappers willen de kennis steeds uitbreiden. En om meer te weten te komen, doen ze onderzoek. Dat kun jij ook.
Binnenkort is het weekend van de wetenschap. Wetenschap = alle kennis die er over een onderwerp is. Bijvoorbeeld wetenschap over zwemmen is alles wat mensen weten over zwemmen. Wetenschappers willen de kennis steeds uitbreiden. En om meer te weten te komen, doen ze onderzoek. Waarnaar? Dat ontdek je in deze Verderkijker.
Je eigen plekje hoog in de boom. Als speelhut of echt om in te wonen? Het kan allemaal. Hoe dat eruit ziet? Kijk maar snel verder.
Je eigen kamer verstopt tussen de takken? Dat kan in een boomhut. Kijk maar snel hoe dat eruitziet. En bestudeer je eigen boom.
In de herfst kan het hier soms flink waaien. Je haren wapperen in de wind en de blaadjes vallen van de bomen. Soms waait het zo hard, dat er takken afwaaien of zelfs hele bomen omvallen. Maar wist jij dat wind ook heel handig kan zijn? Je kunt er van alles mee in beweging zetten. Weet jij wat je allemaal met wind kunt doen?
In de herfst kan het hier soms flink waaien. Een flinke storm kan veel schade aanrichten. Maar wist jij dat wind ook heel handig kan zijn? Je kunt er van alles mee in beweging zetten. En weet jij waarom windenergie zo goed is?
Als het zonnig is en helder, zie je vaak luchtballonnen. Het is vast veel werk om die op te blazen. Kun jij een ballon zichzelf laten opblazen? Doe het proefje.
Als het zonnig is en helder, zie je vaak luchtballonnen. Hoe kan het dat die blijven zweven? Kun jij zelf een ballon laten zweven? Doe het proefje.
Weet jij hoe lang alle maanden duren? De meeste 30 of 31. Maar één maand heeft minder dagen: februari. Dit jaar heeft februari een dag extra. In plaats van 28 zijn het er nu 29. Is dat een foutje van de kalendermaker? Nee, maar weet jij precies hoe het zit?