Wel zorgen over onze manier van voedsel produceren.
Professor dr. Martijn B. Katan is onderzoeker bij de Vrije Universiteit (VU), hoewel hij al met pensioen is. Hij vertelt in een gesproken column over hormoonvlees en antibiotica bij kippen.
Professor dr. Martijn B. Katan is onderzoeker bij de Vrije Universiteit (VU), hoewel hij al met pensioen is. Hij vertelt in een gesproken column over hormoonvlees en antibiotica bij kippen.
Niqee Vossen is een leerling uit Weesp die de presentatie van haar profielwerkstuk op You Tube heeft gezet. Het onderwerp: dementie. In Nederland lijden zo'n 180.000 mensen hier aan, meer vrouwen dan mannen.
Wim Daniëls is keynote speaker op een congres voor docenten Nederlands. Een leuke inleiding zorgt ervoor dat de zaal enthousiast wordt, en zo vertelt hij, onder andere over wimmen. Een woordspeling.
Joost Nuissl schreef en zong in de jaren zeventig luisterliedjes en chansons, maar scoorde in 1975 ineens een enorme hit met een hoempapa-lied: "Ik ben blij dat ik je niet vergeten ben". Het lied behaalde een zevende plaats in de hitlijst.
Frank spreekt zijn teleurstelling uit over de beslissing van de schoolleiding dat het bovenbouwfeest, zoals leerlingen voor ogen hebben, niet door kan gaan. De directie stelt voorwaarden, de leerlingen willen geen oubollig ranjafeest.
Gymnasia in Nederland zijn over het algemeen autochtone bastions. Gemiddeld is slechts twee procent van de leerlingen van allochtone afkomst. Twintig procent van de leerlingen van het Erasmiaans is echter van niet-westerse afkomst.
Nicholas Carr is een onderzoeker. In zijn boek 'het ondiepe' legt hij uit dat internet de structuur van onze hersenen verandert. Internet maakt ons, aldus Carr, oppervlakkig. Wat zijn de langetermijneffecten voor ons brein?
Een filmpje over Eline: ze staat op de wachtlijst voor een dubbele longtransplantatie. Als er een geschikte donor is gevonden, worden de longen van Eline vervangen door de longen van een overledene.
GB, ADR, ATS. Afkortingen die je onbekend voorkomen? Leerlingen van het Utrechts Stedelijk Gymnasium leggen dit en nog veel meer over het donorregister uit in een zelfgemaakte documentaire.
De commercial met de bruid die dankzij de arganolie in de shampoo het initiatief neemt en haar man over de drempel draagt, is bij lange na niet de eerste commercial van Andrélon. De commercials veranderen, de boodschap blijft hetzelfde.