Bron: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=1_QO8LoGNpc#!

Mots de Paris

Opdrachtnr demodocent02

Dwaal door Parijs en ontdek nieuwe woorden...

In deze opdracht ga je kijken naar een filmpje over Parijs. Er verschijnen steeds eenvoudige Franse woorden in beeld die bij de situatie passen.

 • Datum 20/02/2012
 • Opdrachtnr demodocent02
 •  1
 • Niveau VWO, HAVO, VMBO GT, VMBO BK
 • Categorie lezen, kijken en luisteren, grammatica, vocabulaire
 • Tijdsduur [tijdsduur_]
 • Werkvorm individueel, tweetal, klassikaal
 • ERK A1
Print
b67e1cd9-3639-4e9e-8b84-8085182b62ad
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Download antwoorden

Details voor de docent

In dit filmpje over Paris verschijnen een aantal eenvoudige Franse woorden in beeld. De leerlingen kunnen met ondersteuning van het beeld de vertaling van deze woorden achterhalen. Daarna moeten zij met behulp van deze woorden enkele zinnen vertalen van het Nederlands naar het Frans. Daarbij oefenen zij tevens de vervoeging van de werkwoorden op -er in de présent.

Uw leerlingen leren bekende namen, woorden en simpele standaardzinnetjes te herkennen in eenvoudige mededelingen in de meest voorkomende alledaagse situaties.

Daarnaast leren uw leerlingen zich een idee te vormen van de inhoud van eenvoudige informatieve materialen en korte eenvoudige beschrijvingen, vooral als er visuele ondersteuning bij is.

U kunt het filmpje klassikaal bekijken en de opdrachten kunnen eventueel in duo's gemaakt worden. U kunt de opdracht ook geheel individueel laten maken. 

Heeft u deze opdracht gebruikt? Wij horen graag wat u ervan vond! Laat een reactie achter via de groene knop helemaal onderaan deze pagina.  

De opdracht

Ga naar deze site om het filmpje te bekijken.

Begroetingen

Fruit

Kledingstukken

Kleren

Monumenten

Parfum

Richtingen

Verontschuldigingen

Vervoersmiddelen

Weer

Wijn

Winkels

Ken je de vervoegingen van de werkwoorden op –er in de présent? Kijk zo nodig nog eens op www.leconjugueur.com. Daar typ je een willekeurig werkwoord op –er in (bijvoorbeeld écouter) en je klikt op Conjuguer. Kijk vooral goed naar de présent.

 

 

2.  Vertaal onderstaande zinnen. Tip: Bekijk voordat je begint het filmpje nogmaals. Alle woorden die je nodig hebt, zitten in het filmpje!

Einde opdracht.

Reacties