Verslaafd aan je mobiel
Een smartphone kan heel handig zijn. Maar als je je telefoon te vaak gebruikt, dan loop je het risico om verslaafd te raken. Hoe vaak Duitse jongeren hun mobiel gebruiken, hoor je in deze opdracht.
Een smartphone kan heel handig zijn. Maar als je je telefoon te vaak gebruikt, dan loop je het risico om verslaafd te raken. Hoe vaak Duitse jongeren hun mobiel gebruiken, hoor je in deze opdracht.
Even een berichtje checken, snel iets opzoeken of even kijken hoe laat het is: We gebruiken ons mobieltje steeds vaker. Daarom lopen sommigen zelfs het risico, aan de telefoon verslaafd te raken. Het wordt tijd om Duitse jongeren over dit onderwerp te bevragen.
Je hebt je vast al afgevraagd welke emoji het beste jouw persoonlijkheid weergeeft. Nu heb je de kans om een persoonlijkheidstest te maken waarbij duidelijk wordt of een lachende, nadenkende of woedende smiley het beste bij je past.
Wat doe je als je met je vrienden in contact wilt komen? Juist, even een appje sturen. Vroeger moest je je vrienden bellen. En dat ook nog via de vaste lijn die door het hele gezin werd gebruikt. Doe deze opdracht en je ziet welke dingen er nog meer veranderd zijn in het leven van een jongere.
Wat vind jij eigenlijk van schlagermuziek? Leuk, grappig of saai? Ben je binnenkort ook een fan?
Vroeger kenden we alleen skateboards waarbij je je eigen krachten moest gebruiken om vooruit te komen. Tegenwoordig bestaan ook elektrische skateboards die soms sneller zijn dan een fiets. Vind je dat een goede ontwikkeling?
Sinds 1954 zijn er meer dan 500 miljard blokjes van dit beroemde speelgoed geproduceerd. Maar ook de poppetjes van lego zijn heel populair waarvan er zelfs exemplaren van beroemde mensen, zoals William Shakespeare, zijn gemaakt.
Jan Hansen werkt al jaren bij de Duitse spoorwegen. Hij is treinmachinist op de hogesnelheidstrein en doet dit werk met veel plezier. Hij zou er wel meer geld voor willen hebben, zeker omdat hij een gezin heeft.
Een bekend Duits programma met de verborgen camera heet 'verstehen Sie Spaß'. Ze maken filmpjes in bijvoorbeeld een wasstraat of een lift of, zoals hier, op de roltrap.
Sommige ouders voeden hun kind heel vrij op. Ze noemen dat 'anti-autoritaire opvoeding'. Er worden geen grenzen aan het gedrag van het kind gesteld. Het kind gaat daarom niet altijd respectvol met anderen om. Niet eens als het kind intussen volwassen is ...