Aanvullend materiaal 10e druk

 

Documenten 

literatuur 

Links

Architectenweb www.architectenweb.nl

Database met informatie over Nederlandse architecten en architectuur, nieuws, links en vacatures.

Nederlands Architectuurinstituut www.nai.nl

Bevat niet alleen algemene informatie over het NAi - zoals openingstijden en informatie over rondleidingen - maar ook een agenda, webdossiers, webtentoonstellingen en andere extra's.

Great Buildings www.greatbuildings.com

Een online multimedia-encyclopedie voor architectuur uit alle werelddelen en tijdperken. Het onderdeel Buildings omvat 1200 gebouwen. In het onderdeel Architects vindt u veel gegevens en afbeeldingen van de belangrijkste architecten.

About.com: Great Buildings and Structures architecture.about.com/library/bl-buildings.htm

Een alfabetisch register van honderden belangrijke gebouwen over de hele wereld. De site laat van elk bouwwerk afbeeldingen zien en een omschrijving, soms ook links naar achtergrondartikelen en andere websites.

ArchiNed www.archined.nl

Al vanaf 1997 verzamelt het onafhankelijk architectuurplatform ArchiNed alle informatie op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschapsarchitectuur. De site biedt o.a. architectuurnieuws, een overzicht van ruimtelijk ontwerpbureaus, een vacaturebank, een uitgebreide agenda en een kiosk met de vijf belangrijkste architectuurbladen.

Monumenten.nl www.monumenten.nl

Een algemene informatiebron van het Nationaal Restauratiefonds en de Rijksdienst voor de Monumentenzorg. De richt zich vooral op eigenaren van monumenten en iedereen die beroepsmatig betrokken is binnen de monumentenzorg, maar ook geïnteresseerde burgers kunnen er informatie vinden over monumenten in hun regio.

Architectural Record http://archrecord.construction.com

Zeer uitgebreide site met een nieuwsrubriek, projectbeschrijvingen, productinformatie, een media-archief en een agenda.