Het leergebied Kunst en cultuur

 

Voor het leergebied Kunst en cultuur zijn met ingang van augustus 2006 nieuwe kerndoelen van kracht. Hieronder treft u ze aan en kunt u ze desgewenst gratis downloaden.

Kerndoelen leergebied Kunst en cultuur

Palet junior is specifiek geschreven en afgestemd op de meer algemene, ckv-achtige delen van deze kerndoelen. In die zin vormt het een oriƫntatie op kunst en cultuur voor leerlingen in de onderbouw.

Palet junior treedt daarmee niet op terrein van de afzonderlijke kunstvakken als muziek en beeldende vorming. Wel kunnen alle kunstvakdocenten er zonder problemen mee werken. Uitgebreide verdieping op de kunstvakken volgt dan in de andere programmaonderdelen van uw curriculum Kunst en cultuur. Dat kan per school verschillen, maar omdat u met Palet junior ongeveer tien weken / 2 uur per week kunt werken legt het slechts beslag op een deel van de beschikbare uren. Zo kan het prima als losse module worden ingezet en profiteert u van het kader dat u daarmee voor uw leerlingen neerzet. Alle K&C-activiteiten - binnen- of buitenschools - kunnen hiermee nl. in een groter K&C-verband worden gezet.