Palet junior ...

Een belofte voor het leergebied Kunst en cultuur in de nieuwe onderbouw!

De eerste stappen op weg naar een brede oriëntatie op kunst en cultuur in de nieuwe onderbouw zet u met Palet junior. De ideale start voor het leergebied Kunst en cultuur.

Nieuwe kerndoelen voor de onderbouw, introductie van een leergebied Kunst en Cultuur, de wens tot meer samenhang in het curriculum en meer keuze aan de school. Er gebeurt van alles en veel scholen zijn de leerinhouden opnieuw aan het ordenen. Welke ordening u echter ook kiest (een samenhangend leergebied, afzonderlijke vakken, projectvorm of mengvormen hiervan), in elke variant is een brede oriëntatie op kunst en cultuur het doel. Met Palet Junior zijn uw leerlingen verzekerd van een uitstekende basis!

Bijzondere aspecten

  • Activerend, op meerdere momenten inzetbaar en te gebruiken door alle kunstvakdocenten.

  • Palet junior biedt een uitstekende ondersteuning bij de brede oriëntatie op kunst en cultuur in de onderbouw van uw school!

  • Palet junior is specifiek geschreven op de nieuwe kerndoelen voor het leergebied Kunst en cultuur. Het legt de basis voor kijken, presenteren, culturele activiteiten, het kunstdossier en reflectie en smaakontwikkeling.

  • In een aparte module van ca. 15 slu biedt Palet junior de basis voor een samenhangende en vakoverstijgende introductie op kunst en cultuur.

  • Palet junior is te gebruiken als start van het leergebied K&C, als kader voor de kunstvakken op school én als eerste stap in een doorlopende CKV-leerlijn.

  • Met dvd voor de docent en ondersteunend materiaal op deze methodesite (gratis handleiding en pdf's voor in de klas).

Nieuwsgierig? Bestel een exemplaar via www.thiememeulenhoff.nl.