Algemeen

Het boek Kunst Meester! zit vol verhalen uit de basisschool; vol lesideeën, voorbeelden en achtergronden. Een boek met theorie die het praktisch handelen ondersteunt. De ontwikkeling van het kind wordt centraal gesteld.

In het werk van de leerlingen openbaart zich de wereld van het kind. Daar ligt het startpunt voor beeldend onderwijs. Kunst Meester! gaat over tekeningen, schilderijen en andere kunstwerken van kinderen en het vervolg erop. Kunst als middel om leerlingen in hun verkenning van de wereld verder te helpen.

Leerkrachten maken het verschil 

Beeldend onderwijs op de basisschool gaat over het ontdekken van de wereld, ontdekken op een eigen wijze. Kinderen leren de vraag ‘Waar sta ik?’ te beantwoorden. Kunst Meester! behandelt de ontwikkeling van jong naar ouder kind. Leerkrachten maken het verschil; zij zijn in staat te kijken en te luisteren naar de leerling en die leerling verder te helpen. Beginnende en aankomende leerkrachten leren met dit boek hoe zij kinderen kunnen begeleiden in ‘verbeelden’. Zie de kindertekeningen - dus de leerlingen - die het startpunt zijn …In alles!

De bijbehorende website www.Kunstmeester.nl zit vol lesvoorbeelden, instructie filmpjes, artikelen en achtergronden.