Kennisbasis startende leraar

Welkom op de website behorend bij de boeken: Werken in het basisonderwijs (2e druk) en Pedagogisch-didactisch begeleiden (3e druk), welke aansluiten op de Kennisbasis voor de startende leraar. De website volgt de structuur van de boeken.

Wanneer pabostudenten met de stages beginnen, komt er veel op hen af. Het is goed dat zij dan al over de nodige praktijkkennis beschikken. Deze elementaire kennis staat in de twee boeken die aansluiten op de Kennisbasis voor de startende leraar: Werken in het basisonderwijs en Pedagogisch-didactisch begeleiden. De boeken zijn onmisbaar bij het voorbereiden van lessen en het maken van opdrachten.

Werken in het basisonderwijs gaat in op algemene bekwaamheden: Samenwerken met collega’s, met de omgeving, reflectie en professionele ontwikkeling. Pedagogisch-didactisch begeleiden behandelt de bekwaamheden van een leerkracht in de onderwijssituatie met leerlingen: inter-persoonlijk, pedagogisch, didactisch en organisatorisch.

Op deze website staan suggesties voor verwerkingsactiviteiten. Deze  zijn praktijkgericht en doen nadrukkelijk een beroep op eigen inzichten en ideeën. Veel kennis kun je vinden in het boek, maar vaak heb je aanvullende informatie nodig. Het is dan de bedoeling dat je zelf op zoek gaat naar die informatie. Op die manier kun je onderwerpen verder uitdiepen en leer je hoe je zelfstandig je vakkennis op peil houdt.

Verder bevat deze website literatuursuggesties en aanvullend materiaal.

De boeken: Werken in het basisonderwijs en Pedagogisch-didactisch begeleiden, kun je bestellen bij de (online) boekwinkel. Meer informatie en bestellen, zie de volgende links:

Werken in het basisonderwijs

Pedagogisch didactisch begeleiden