Make-up aanbrengen

<<

Techniek:

  opmaken

Toepassing:

  een avondje uitgaan

Kernwoorden: camoufleren

Observatieformulier : Make-up aanbrengen

Materiaal

Werkwijze

Waar moet je op letten?

bandeau

dagcrème

camouflagecrème

crème

foundation

gezichtspoeder

rouge

wenkbrauwpotlood

oogschaduw

eyeliner

kohlpotlood

mascara

lipcontourpotlood

lippenstift

lipgloss

tissue


1 Maak de huid goed schoon. Zie werkkaart Gezichtsverzorging
2 Doe de bandeau om. Een bandeau houdt het haar uit het gezicht.
3 Breng een laagje beschermende dagcrème op het gezicht aan. Laat dit even intrekken.
4 Camoufleer eventuele oneffenheden in het gezicht met de camouflagecrème. Breng dit in stipjes op de gewenste plekken aan en verdeel het daarna met je vingers.
5 Breng een laagje crèmefoundation aan om de gezichtskleur egaal te maken. Breng dit in stippen aan en verdeel het met een vochtig sponsje of met je vingers over het gezicht. Werk daarbij van binnen naar buiten.
6 Gebruik een kwast om de rouge op of net onder de jukbeenderen aan te brengen. Verdeel de poeder zodat de kleur geleidelijk verloopt.
7 Breng met de poederdons een dun laagje poeder op het gezicht aan. Zorg dat je de poeder goed verdeelt en haal het teveel aan poeder met een poederkwast weg. Begin aan de kant van de neus.
8 Werk te lichte wenkbrauwen eventueel bij met een wenkbrauwpotlood. Trek korte streepjes naar boven.
9 Breng met een kwastje oogschaduw aan in de kleur van de ogen of de kleding. Gebruik een lichte kleur voor de oogleden en een donkere kleur vanaf de oogplooi richting wenkbrauwen. Laat deze kleur geleidelijk verlopen.
10 Trek een strak dun lijntje eyeliner op de huid, tegen de wimperrand boven het oog Laat het uiteinde van het lijntje moet een beetje omhoog lopen.
11 Trek met een kohlpotlood een lijntje op het onderste ooglid van de buitenkant naar binnen toe. Trek een kort lijntje, een hele lijn maakt het oog kleiner.
12 Breng met een rolbeweging mascara op de wimpers aan. Werk van de huid naar de punt van de wimper toe. Borstel of kam de wimpers steeds goed uit om 'spinnenpoten' te voorkomen.
13 Teken op het buitenste randje van de lippen (de lippencontour) met een contourpotlood een lijntje. Neem een kleur die een tint donkerder is dan de lippenstift en volg de vorm van de lippen.
14 Breng wat lippenstift aan op een kwastje en kleur binnen de contourlijn de lippen verder in. Hap daarna in een tissue om overtollige lippenstift weg te halen.
15 Bescherm de kleur door er een laagje lipgloss overheen aan te brengen. Hierdoor gaan de lippen ook glanzen.