Grafiek maken

<<

Techniek:

  grafieken maken in Word

Toepassing:

  een eenvoudige grafiek met gegevens

Kernwoorden: n.v.t.

Observatieformulier : Grafiek maken

Materiaal

Werkwijze

Waar moet je op letten?

computer met Windows

softwareprogramma Word

printer
 

1 Start de computer op en ga naar het programma Word. Zie de werkkaart Tekst invoeren.
2 Ga naar het document waarin je een grafiek nodig hebt, of maak dit document. Zie de werkkaart Tekst invoeren.
3 Ga met de cursor op de plaats staan waar de grafiek moet komen en klik met de linkermuisknop op Invoegen boven in je scherm, op Figuur en dan op Grafiek. Er verschijnt een gegevensblad en daarachter een diagram.
4 selecteer het pijltje naast het grafiek-icoontje rechtsboven in je scherm en kies de soort grafiek die je wilt gebruiken. Er verschijnt een andere grafiek achter het gegevensblad.
5 Klik met de linkermuisknop in het verschenen gegevensblad.  
6 Ga met de pijltjestoets in de verschillende vakjes staan en voer daar je eigen gegevens in. Vul alle vakken in die je nodig hebt, verwijder de gegevens in de vakken die je niet gebruikt. Doe dit met de delete-toets.
7 Als je alle gegevens hebt ingevoerd en de juiste grafiek hebt gekozen, klik je eenmaal naast de tabel. Nu verschijnt de gewenste grafiek (je kunt ook voor een grafiektype kiezen door het woord Grafiek en dan Grafiektype aan te klikken boven in je scherm).
8 Maak de grafiek groter of kleiner door met je muis in een hoek van het kader, dat om de grafiek heen staat, te gaan staan en deze hoek naar binnen of naar buiten te slepen. Als het kader niet aanwezig is, klik je met de linkermuisknop in het grafiekgebied.
9 Klik in de grafiek, houd de muisknop ingedrukt en sleep de grafiek naar de juiste plaats.  
10 Klik naast de grafiek, om het kader te verwijderen.
11 Print het document en sluit het programma af. Zie werkkaart Tekst opmaken. Een kleurenprinter geeft het mooiste resultaat.