Aan de slag

De actuele opdrachten zijn heel eenvoudig in het gebruik.

Opdrachtkaartjes

Op de homepage ziet u de meest recente en de meest populaire opdrachtkaartjes. Maar er zijn nog veel meer opdrachten. Klik daarvoor op de knop Opdrachten bovenaan de pagina, of op de pijlen bij Meer opdrachten.
Op de opdrachtenpagina vindt u alle opdrachten én diverse mogelijkheden om te zoeken naar een specifieke opdracht. Als u al een specifieke opdracht in gedachten heeft, kunt u ook op naam of opdrachtnummer zoeken.

Twee omgevingen
Er zijn twee omgevingen:

  • Leerkrachtomgeving: per opdracht is leerkrachtinformatie beschikbaar. De leerkrachtinformatie kan weggeklikt worden, zodat u de pagina ook kunt inzetten voor klassikaal gebruik.
  • Leerlingomgeving: dit is precies dezelfde pagina als die van de leerkracht, maar dan zonder de leerkrachtinformatie. Hier kunnen de leerlingen prima zelfstandig hun gang gaan.
De opdrachten

Er zijn twee soorten opdrachten:

  • Opdracht met alle informatie online. Deze doet u over het algemeen klassikaal.
  • Opdracht met een werk- en antwoordblad. Deze is geschikt voor zelfstandig werken en in groepjes/tweetallen.

Per opdracht is er leerkrachtinformatie. Hier staan de leerdoelen en kerndoelen vermeld. U treft er suggesties aan voor aanvullende informatie of tips om de opdracht uit te breiden. U kunt er de antwoorden downloaden en indien van toepassing ook de werkbladen.

Beoordelen
U kunt de opdracht beoordelen door een bepaald aantal sterretjes aan te klikken in het opdrachtkaartje. Onderaan de opdracht zelf kunt u eenvoudig een reactie aan ThiemeMeulenhoff versturen.